Har knappt klättrat de senaste två veckorna eftersom S är i Sydafrika och upptäcker Rocklands. Istället så roar jag mig med att prova på diverse gymnastiska övningar när Olga ändå håller på att hjula och stå på händer och allt vad det är. Så tänkte jag att jag skulle prova mig på en brytning upp till handstående. Något jag aldrig lyckats med, inte ens när jag höll på med truppgymnastiken. Så jag provar, men nej, det var lika tungt som jag mindes det. Men så kom jag på en sak. Jag ska testa mina nya kompisar, de där inre mag- och bålmusklerna som jag lärt känna efter alla bollövningar. Så jag aktiverar magen och bålen, så som sjukgymnasten så fint lärt mig, och så… Ja, tusan, det gick! Min livs första brytning upp i handstående. Tog bara 35 år att komma på hur jag skulle göra!

Alltså, det är något magiskt med den där bålstyrkan! Först muscle up, och sen detta. Kul att jag kan glädja mig åt någon i alla fall nu när klättringen är lite på lågvarv. Provade förresten en muscle up på Klättercentret häromdagen. Och det funkade även på den tjockare stången. Men jag behöver fortfarande lite sving för att klara det…