Höst i luften! En ny säsong är i antågande. Som ni märkt har det varit sommaruppehåll på bloggen. Alltid omotiverad till att klättra på sommaren. För varmt ute, för tråkigt inne.

Tänker tillbaka på året som gått. Förra sommaren tillbringade jag varenda dag åt mina bollövningar för att träna bålmuskulaturen efter att ha fött vårt andra barn. Närmare bestämt tror jag att jag ägnade mer än ett halvår till att dagligen göra dessa övningar. Hur orkade jag? Jo, främst var det nog rädslan av att jag aldrig skulle bli av med de där fogkänningarna. Men sjukgymnasten menade att bara jag gjorde dessa övningar så skulle allt bli bra.

Ett år senare har jag genomfört ett gäng världscupstävlingar och bouldrat 8a utomhus. Det var något jag i min vildaste fantasi aldrig kunnat drömma om för ett år sedan. Senaste halvåret har minst sagt varit intensivt med mycket träning och resande.  Men nu är M inskolad på dagis, både S och jag jobbar för fullt och den där träningsbubblan jag levde i i våras när S var pappaledig och skötte all markservice är över. Och jag kan nog säga att jag har fått min dos av tävling för ett tag.

Men, jag är riktigt taggad för att komma igång med utomhusklättringen. Nu mer än någonsin när det börjar bli höst i luften. I söndags kväll tog jag en tur ut till hemmablocken på Djurgården. Fantastiskt med lite egentid och granit under fingrarna. Än så länge är kvällarna lite ljusa, men det går snabbt när det väl blir mörkt. Tur att blocken ligger precis vid elljusspåret, annars hade det blivit svårt att hitta hem.

Känns som att det här kommer att bli en bra höst.