Tre veckor i Fontainebleau har passerat. Huset skulle ha internet, men det visade sig att det gällde bara två kvadratmeter på innergården. Det hindrade inte Jenny Strong-lady från att rapportera flitigt från resan. Själv har jag dock väntat tills nu. Så här kommer en kort rapport till att börja med.

Väder: Regn dagen vi kom, regn dagen vi åkte, sol däremellan. Magiskt!

Temperatur: Något varmt, men ändå skönt. Fransk vår!

Bäst klättring: Kl 7.30-11 eller kl 16-19

Sandstenen: Lika fin som vanligt. Kom hyfsat snabbt in i Fontan-klättringen, men det är alltid en startsträcka till att komma in i utomhusklättringen efter några vintermånader på plast.

Resans finaste problem: La Baleine, 7a+, i Petit Bois. (JK gör ett press på bilden). Ett problem jag spanat in på tidigare resor och alltid velat klättra. Samtidigt har jag inte haft någon brådska att prova det. Har på sätt och vis känts bra att ha detta stjärnproblem kvar till kommande Font-resor. Men på denna resa blev det av. En av de sista klätterdagarna, i slutet av dagen, barnen trötta och mutade med spel på varsin mobiltelefon… jag var helt enkelt tvungen att göra problemet på max några försök.  Och? Ja, problemet är helt klart värt sin guldstjärna!